One liner. Tryck

Den här började med en endaste linje. Sen blev den inte som jag hade tänkt mig riktigt så jag lade till lite accecoarer. Jag karvade ur en tryckplatta och gjorde ett tryck.




St:Göran och draken - akvarell

Jag är inte troende men är väldigt faschinerad av olika religiösa bilder. Särskilt de med "fat" bakom den heliga gestalten. Fråga mig inte varför..



Själva bilden är lite suddig. Inte fotot.


Mera porträtter i olja "a la prima"

Jag gillar att måla "vått i vått". det går fort, mer utan tanke och mer i känsla. Inga korrigeringar.




Stilleben - akvareller






En bortglömd figur



En gravid jungfru var vad jag kom på att göra en gång när jag hade idetorka.


Hos mig är det vår - bonusbild


Idag när jag kom hem så fick jag en trevlig överaskning. Min krokus hade slagit ut.
 Vad lite solljus kan göra.



Mera glimtar

Akrylmålning



Fågelbad i keramik

Nu är mitt fågelbad färdigt. Jag är nöjd.




En glimt av arbetsprover



Kvistar på tork


Blomkrukor

Den stora med ben är tummad, de två små är drejade och brända i raku.


Teckning i blyerts



Liten fågel


Teckning i tusch


Teckning i tusch och kol


Porträtt i olja "a la prima"




Mera bilder på väg..

Jag jobbar för fullt nu i helgen så jag har inte hunnit lägga ut några bilder. Troligen kommer jag att lägga ut mer bilder på mina alster imorgon.


En bild tagen av Nan Goldin




Inspiration



Otroligt vackert, talangfullt och konstnärligt!

Skålar i "naked raku"

Dreja är kul om man har tålamod. Jag tycker om att dreja men oftast tappar jag motivationen när det inte blir bra första gången. Dessa två skålar har jag drejat och sen bränt i raku. Tekniken "naked raku" innebär att man lägger på ett tjockt lager engobe på godset och sedan glasyr. Efter bränningen så släpper engoben och den råa ytan kommer fram. Insidan av skålen är glaserat. Jag kan aldrig få nog av dessa vackra krakeleringar som uppstår under processen.


Blomkruka i raku

Det blev en blomkruka av denna fyrkantiga burk. Den sprack nästan i alla fogar men som tur var så fanns det återigen kemisk metall att laga med. Att bränna i raku år en väldig påfrestning på godset. Jag gillar den här burken. Den är så otyglad.


Skål med ben

Här gjorde jag en skål med ben. Vid tillfället var jag ganska uttråkad så jag satte igång med att göra blommor under hela skålen. Detta var verkligen oväntat för det var så inte jag. Sen har jag ibland en tendens att over do mina saker. Det är en utmaning att bara låta saker vara halvvägs, oftast blir de som bäst då. Just den här skålen fick sin touch av over do med lite glas i botten som smält under bränningen.

Matt sidenglasyr under och transparant uppepå.


Sak med ben - raku

Jag har en liten svaghet för ben när jag jobbar med keramik. Den här tänkte jag skulle innehålla potpurri men än så länge har den tjänstgjort som ljusstake för värmeljus. Bränd i raku. Rakubränning gillar jag mest när det kommer till keramik. Passar min otåliga personlighet.

Tur att det finns kemisk metall att laga med. En kant gick sönder ganska omgående.


Sagoskogslampa till barnen

Fick ett lampskärmsskelett och började göra en skärm till. Jag ville aldrig sluta med applikationerna. Jag till och med stickade en strumpa till sladden (och pärlfransar nertill) Den blev klar - till slut.


Spiderman spiderman - Akvarell

Hade en kort period då jag led av okreavitet och skapade bara massa avbildade målningar, som jag kan tycka till en viss del är ganska tråkigt. Ibland kanske imponerande men i slutändan handlar det enbart om träning och teknik?

Det blev en julklapp till sonen. Spiderman spiderman..


Tolkning av Frida Kahlo - Akvarell

Jag tycker mycker om Frida Kahlos målningar. Beslutet fattades och jag gjorde en tolkning av hennes självporträtt. Den ägs numera av min bästa vän.


Porträtt i textil - Jojo goes Salvador Dali

Hade en bit tyg kvar från batikfärgning. Gjorde då ett en skiss på Jojo som jag sedan omvandlade till screentryck. Tygbiten hade inget syfte och det var lite synd. I nästa etapp valde jag att brodera om trycket till ett porträtt av Salvador Dali men med Jojo i bakgrunden. Jag la till lite applikationer och avslutade med ett citat av Dali " Some days I think I'm gonna die from an overdose of satisfaction". Ja juste, citat av alla dess slag har alltid tilltalat mig extra mycket.

Voila!

Dessutom har jag fina skor.


Halvsuddig bild på porträtt i olja

Halvfärdig 


Helfärdig med egengjort ram.


Oljemålning till mamma

Stilleben av det jag hittade hemma. Försökte göra den lite mer intressant genom placera föremålen lite hursom. Började med den för ett år sedan och den är fortfarande inte riktigt färdig.

Vad ska den heta?


Ikonmålning

Jag har försökt mig på ikonmålning. Tekniken ska vara den samma som de som syns i ortodoxa kyrkor. En träplanka, grunderad med snickerispackel (detta gjorde de ju givetvis inte på 1500-talet). Efter att jag ristat in bilden så försökte jag måla med äggtempera vilket inte var lätt! Den torkar för fort helt enkelt. Tyckte bilden blev dålig så jag spolade den under vatten och blev mer nöjd. Finishen blev med schelack i flera lager.

Nu är paret förevigad.


Hästskulptur i raku

Här har jag kompromissat med leran. Tycker att leran ska få uttrycka sig genom att inte forma den så hårt. Jag har betraktat och låtit vissa partier på hästen vara så som den var när jag första gången format den. Jag skulle vilja säga att jag tycker om leran när man arbetar i "a la prima".







Välkommen till min nya blogg!

Jag ska nu börja utforska bloggvärlden och hoppas på att det ska bli en trevlig utflykt. Jag kan redan nu säga att den kan bli en aningen tråkig för den som vill läsa mycket då jag troligen kommer bara att lägga upp bilder på mina kreationer (med en eventuell beskrivning). Från förr och vad som komma skall.

Välkommen!


RSS 2.0